Wat onze ogen waarnemen is anders dan wat onze oren waarnemen. Zo is wat we waarnemen door onze reukorgaan anders dan wat we waarnemen met de inzet van onze tastzintuigen. Alle waarnemingen door onze zintuigen zijn gebaseerd op frequentieverschillen. Bv. als we een hete kookplaat naderen dan zullen de ogen niet de essentiele waarneming geven voor de juiste reactie maar wel onze tastzintuigen die warmte waarnemen. We zullen ook minder bouwen op onze oren en de smaakzintuigen. Dus in dit voorbeeld zal de tastzintuig, onze huid, als indicator dienen voor de juiste informatie.

We zijn allemaal geboren met gevoelige, zeer ontwikkelde en precieze vertalers van frequentie die ons helpen onze ervaringen te begrijpen en te benoemen.

Precies zoals we onze vijf zintuigen inzetten om onze fysieke leven te begrijpen en interpreteren, zo zijn we ook geboren met sensoren – onze emoties – die de waarnemingen van die zintuigen omzetten naar diepere belevingen van het leven. Naar gelang we in een zijnstoestand zijn zullen die belevingen anders ervaren.

Zelfbewustzijn is nodig om onze gevoelens te herkennen en te erkennen met welke waarde of gedachte-patroon van ons dit gevoel verbonden is. Zintuigen nemen waar maar gevoelens ontstaan door de verbinding van die zintuigijke waarnemingen met onze ingebakken gedachte-patronen (onze geloofsmatrix). Geloof is hier niet bedoeld in religieuze zin maar het vasthouden/onze energie geven aan een bepaalde gedachte of overtuiging voor een lange tijd.

Als onze emoties sterk zijn dan is het verlangen ook sterk. Als emoties zwak zijn dan is het onderliggende verlangen ook niet zo sterk. Als emoties goed voelen – ongeacht of ze sterk of zwak zijn – dan is het uitkomen van dat verlangen nabij. Maar als de emoties niet goed voelt – ongeacht of het sterk of zwak is – dan houden we het uitkomen van het onderliggend verlangen tegen.

Onze emoties geven in absolute termen weer hoe we in lijn zijn met ee onderliggende verlangens. Wij hoeven dus niet onze emoties onder controle te brengen maar we moeten beter leren luisteren naar onze emoties.

Als het dashboard van de auto voor de brandstof aangeeft dat de tank leeg is dan gaan we niet het wijzerplaat of de meter bekritiseren of onder controle proberen te krijgen. We krijgen de informatie, we erkennen de informatie en we voegen dan meer brandstof toe.

Dus als we een negatief gevoel ervaren dan is dat een indicatie dat we niet in lijn zijn met de onderliggende verlangens en keuzes die we willen maken in het leven om zo meer welzijn te ervaren.

Luister meer naar jezelf. Je bent het waard om naar te luisteren!

Sharing is caring

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *